Today is Saturday, the first day of my holiday.
I usually wake up at 5:20, but on weekends I wake up a little later, just before 6:00.
It is now just before 7:30 and I am writing out my plans for the day over a cup of coffee.
I have a routine for Saturday mornings. First I brush my teeth and have a shower. As I plan to have a bath later, I also clean the bathtub.
Next, I get ready to do the laundry. However, it is too early to start the washing machine.
I fill the drum of the washing machine with hot water (60 degrees Celsius). This will help to remove the dirt and prevent any odours.
Then I take the rubbish out. I only take the rubbish out once a week.
I do all these things before I write in my diary.
Next I will study English and then go to the hospital at 9:00. Since the end of last year, I have been treated for cough variant asthma. As my symptoms have greatly improved, this may be my last visit.
After the hospital, I plan to go to the supermarket to buy food for the week.
When I get home, I will prepare lunch. I don't usually eat breakfast, so I'm looking forward to lunch.
After lunch I plan to have a nap. Later I might vacuum the room.
In my spare time, I will study English.
According to "Weather News", the highest temperature in Tokyo today will be 14 degrees Celsius. It's great to save electricity when the weather is warm.
I will try my best today too.
今日は土曜日、連休の初日です。
普段は5:20に起床するのですが、休日は少しだけ遅めの6:00前に起床します。
現在は7:30前、今日1日の予定をコーヒーを飲みながら書いています。
土曜日の朝はするべきことが決まっています。
まずは歯磨きをしてシャワーを浴びました。今日はお風呂に入る予定なので、ついでにバスタブの掃除も行いました。
それから洗濯の準備です。この時間は、まだ洗濯機を動かすには早いためです。
洗濯機のドラムに60度の熱湯を入れます。
熱湯でつけおき洗いをすると、汚れがよく落ちて臭いの防止になります。
それからゴミ出し。ゴミは一週間に一度だけまとめて出します。
以上の作業は、この日記を書く前にすでに終わりました。
この後、英語の学習と、9時になったら通院の予定です。
昨年末から、咳喘息の症状で通院中です。かなり症状は緩和されているので、今回の通院が最後になりそうです。
診断が終わったらスーパーへ、一週間分の食料品を買いに行こうと思います。
帰宅をしたら昼ご飯の準備です。普段、朝食は食べないので、お昼ご飯が楽しみです。
昼食を済ませたら、昼寝をしようと思います。
その後は掃除機で部屋を掃除しようかな。
空いている時間は、英語の学習です。
「Weather News」によると今日の東京の最高気温は14度、気温が暖かいと電気代を節約できるのでとても有難いことです。
今日もベストを尽くして頑張ります。
https://www.youtube.com/live/LRNsMoLXOfA?feature=share
No comments:
Post a Comment